Thursday, November 23, 2006

sambung sikit lagi...

Salam...

Turun ke tngkat bwh airport nak ke tmpat chacking...alamak!! jmpa CC free lgi laa...bestnya.CC nii hnya ble guna dlm 15mnt jee..pastu kena tutup...ble guna smula. Bukan mcm CC di H.7! xder krusi..pakai brdiri jee...tp seronok sbb ramai yg mcm kta(pntang jmpa PC,lbih2 lg yg prcuma! hee3...

So, di sini ana nak ucapkan jutaan TKasih yg tlh byak mmbntu ana spnjang urusan ana nak balik nii...brsmbung lai laa..coz operator dah umum flight yg nak brlepas...k, to be contenue..jgn ke mana2!..

Manfaatkan barang percuma...heee3

Assalamualaikum

Pada tmn2 yg sntiasa ikuti prkmbangan blog ini ;
sedikit catatan spnjang prmusafiranku ke tanah air...

Ana skarang dok di Airport Cangi, Singapore...smpai sini pkul 7pg dari Dubai...
Cadangnya nak jln2 pekej prcuma sekitar Bndar Singa nii coz flight ke KL pkul 12tgh...kami mmg layak utk dptkan pekej prcuma trsebut....seronok rasanya...

Sbb semua tuu free....tapi bila dah buat bbrapa ijraat..nmpaknya pihak SIA xbagi jg, katanya kami kena btul2 sharp dgn time...takut2 trlewat @ ditinggalkan flight ke KL nnti....

Ermm...rugi rasanya jk trlepas pluang yg sekali-sekala dtg nii...but...bila lalui pntu terakhir utk jaulah trsebut...pihak SIA xbenarkan...takut risiko pd kami sndiri...frust laaa...nak raound2 Singapore!!!

Tapi...ana terasa kmbali cukup gmbira...bila dpt tahu kat mator Sngapore nii ada menyediakan khidmat CC prcuma...pe lagi terus brkejar ke sana utk ana up-datekan blog ana ana nii...bersmbung...

Wednesday, November 22, 2006

gembira dalam sediih...sediih dalam gembira

Assalamualaikum wrh.
Teman2 yg dikasihi sekalian...
Entah kenapa rasa hati begitu ngilu...sediih...sebak...pilu...
ngilu...kerana hati ini tidak akan lagi tercuit dgn segala telatah kalian...
sediih...kerana terpaksa berpisah jauh dgn kalian yg sememangnya sudah sebati dgn diriku ini...
sebak...bila mengenangkan betapa ukhuwwah yg tlh terbina ini akn berada dlm satu tempoh ujian...ya, ujian yg bakal menentukan sejauh mana persaksian bersama ikrar kita selama ini dapat dibuktikan atau tidak...
temanku...ku cukup bimbang bila mengenangkannya...takut bunga ukhuwwah kita yg sedang berbunga mekar ini akan menguncup layu...oh tidak! itulah yg paling ku takut...
pilu...bila memikirkan bilakah kita bisa bersua kembali di suatu hari yg lain...untuk mengulang kembali bibit2 mesra ukhuwwah kita di suatu ketika dulu...oh, adakah kalian semua masih ingat saat bercanda kita suatu hari, suatu detik, di suatu ruang yg telah Allah swt kurniakan kepada kita...demi utk mengajar kepada kita...hakikat sebuah kasih sayang dan pengorbanan!
Rasa juga gembira...kerana bakal bersua dgn bonda tercinta yg telah sekian lama kutinggalkannya...Oh, ku cukup terharu bila memikirkan betapa seorang ibu tua itu yg sudah buat sekian lamanya menanti anak kesayangannya setiap kali Syawal menjelma! Maafkan anakmu ini wahai bondaku...
Tetapi...hati ini masih tidak mampu mengingati kalian semua...sehingga ia berbisik betapa keputusanku utk meninggalkan kalian seolah-olah ku melanggar sumpahku utk sehidup-semati bersama kalian...ahhh...kenapa nii...kenapa niii...
Mataku dah berair...hidungku dah mengalirkan sesuatu...teman...maafkan ku....tolong maafkan! pipiku dah basah...ada sesuatu yg menitis!!!
Sungguh! ku tak sanggup tinggalkan kalian semua! tolonglah...kenapa nii..apa yg sebenarnya berlaku kepada diri ini...
Teman2 dgrlah ini...
Ketahuailah semua bahawa sesungguhnya "ana Uhibbukum Fillah"
Terima kasih krn telah menghadiahkan kepadaku sekuntum bunga yg cantik lagi harum bernama 'ukhuwwah'...akan ku hirup wanginya dan akan ku cium bila ku merindui kalian semua...
Doakan diri yg kerdil lagi naif nii terus thabat memburu syahid Fi sabilillah....
Kenang daku dlm tahajjud kalian...
Ku masih tetap dalam gembira dalam kesedihan...

Friday, November 10, 2006

Ermm...sekadar nak bagitau jer...

ANDAINYA PEREMPUAN TAHU…SEBENARNYA…

1. Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

2. Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

3. Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita

4. Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

5. Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita...

6. Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan…

7. Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi kali pertama!

8. Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

9. Bila lelaki cakap.."Emm..tengoklah dulu"..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
10. Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

11. Kebanyakan lelaki yang nampak 'desperate', datang dari sekolah all boys!

12. Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

13. Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham Kenapa perempuan bersikap begitu begini... kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

14. Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan 'flirting' dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa...yang lain hanya kawan..
15. Bila lelaki tertengok wanita dan wanita itu menyedari...maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja....Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

16. Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
17. Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti...
18. Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.
19. Kebanyakan lelaki cukup lemah dengan air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir daripada perempuan yang dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100% walau bagaimana sekali pun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga insan biasa dan mempunyai kelemahan!
Al-Hamra' : Bila dah tahu, jadi faham-fahamlah...baikilah kelemahan yg ada bukannya nak ambik kesempatan plak...hmmm